Article Image
Article Image
read

Bestemmingen

Wil jij heel graag een rondreis maken door China? Maar weet je niet zo goed wat de moeite waard is en of je planning haalbaar is? Voor inspiratie vind je hieronder de route die wij in vier weken met trein en vliegtuig afgelegd hebben. Een hele afstand, maar het was het zeker waard!

Vaak beginnen mensen een rondreis door China vanuit Beijing. Mijn vriend had echter eerst een conferentie in Shanghai, vandaar dat dat ons beginpunt was. We gingen op zoek naar een route die binnen 4 weken paste, waarin we veel van het land konden zien, maar ook af en toe even konden relaxen. Dit deden we met behulp van een reisboekje en andere reisblogs. Hieronder zie je de definitieve route die we namen.

Shanghai

De reis begon in Shanghai. Wanneer je door deze stad loopt heb je eerder het idee dat je in Europa bent. The Bund is een goed voorbeeld van een straat waarin de Europese invloeden duidelijk terug te zien zijn. Ook op Nanjing Road, de grote winkelstraat, zie je dit terug. De stad biedt echter ook zeer traditionele bezienswaardigheden zoals Yuyuan Garden. Dit is een ommuurde tuin midden in de stad waarin je veel traditionele gebouwen vindt.

Beijing

Beijing is een erg veelzijdige stad waar je super veel leuke en mooie bezienswaardigheden hebt. Natuurlijk heb je er de Verboden Stad, de traditionele Hutongs, Tempel van de Hemel, het Zomerpaleis en Jingshan Park. In deze stad hoef je je echt niet te vervelen. Je zit er ook vlakbij de Chinese Muur, dat is een must see!

Pingyao Ancient Town

Pingyao zelf is vrij groot, maar middenin de drukte vind je Pingyao Ancient Town. Dit is een klein traditioneel dorp omringd door een muur. Ik vond het het leukst om er s’ochtends door- en omheen te lopen, wanneer het nog niet zo druk was met toeristen.

Xi’an

Xi’an staat bekend om het Terracottaleger dat er op ongeveer een uur rijden vandaan ligt. Wandelen of fietsen over de muur die de stad omringd is ook een leuke activiteit. Verder kun je de Giant Wild Goose Pagoda en de Great Mosque bezoeken. Lees hier meer over Xi’an.

Chengdu

Een van de leukste dingen die we hebben meegemaakt tijdens onze reis vind je vlakbij deze stad; Chengdu Research Base of Giant Panda Breeding. Wij hadden het geluk dat de panda’s vrij actief waren (vooral met eten), dus wij hebben er heel veel gezien! Andere leuke bezienswaardigheden in de stad zijn het Wenshu klooster met de aangrenzende theetuin, en de Sichuan Face Changing Opera voorstelling is ook de moeite waard.

Wulingyuan en Zhangjiajie

Bij het dorpje Wulingyuan (waar wij verbleven) ligt het Zhangjiajie National Forest Park. Hier vind je de zogenaamde Avatar bergen, de hoogste buitenlift ter wereld, een gouden kabelbaan en mooie wandelroutes. Daarna zijn wij naar de stad Zhangjiajie gegaan waarvandaan je met een kabellift Tianmen mountain op kunt. Daar loop je over glazen skywalks en kun je de trap met 999 treden of een roltrap door de berg naar beneden nemen. Het laatste stukje ga je met de bus over de weg met 99 bochten. Je moet wel een beetje geluk hebben met het weer, maar het is hoe dan ook de moeite waard!

Yangshuo

Yangshuo is ineens veel tropischer dan alle andere plekken die ik hierboven genoemd heb. Je vindt er het karstgebergte, met mooie velden waar je tussendoor kunt fietsen. Ook is er Moon Hill waarvandaan je een mooi uitzicht hebt over de omgeving. Verder is het stadje Yangshuo zelf ook heel leuk. Je kunt er dwalen door West Street, een lekker hapje eten en langs de oever wandelen. Een kookworkshop is een goede manier om de traditionele gerechten te leren maken!

Hongkong

Hongkong was de laatste stop. Weer een heel andere stad dan alle andere steden die ik ooit gezien heb! Het is net als in de films met heel veel neon lichten en smalle straten! Verder heb je er Victoria Peak waarvandaan je een geweldig uitzicht hebt over de stad. Als je van shoppen houdt is dit ook zeker een stad voor jou!

Blog Logo

Tracy


Published

Image

Tracy Travels

Travelling

Back to Overview