Article Image
Article Image
read

Waar kun je lekker eten in Londen?

Kort geleden ben ik samen met mijn vriend een lang weekend in Londen geweest. Een super leuke en levendige stad, en waar veel lekker eten te vinden is! Hieronder vind je de restaurants waar wij gegeten hebben en die het noemen waard zijn.

Lime Orange

Lime Orange is een Koreaans familierestaurant gelegen in de wijk Victoria. Naar mijn weten had ik nog nooit eerder Koreaans eten op, maar als dit is hoe al het Koreaanse eten smaakt dan vind je mij binnenkort weer in een Koreaans restaurant! Lime Orange zit in de straat achter het Apollo Victoria Theatre waar de musical Wicked speelt, dus zeker leuk om deze twee ervaringen te combineren.

We kwamen redelijk vroeg aan bij het restaurant waardoor we zonder te wachten een plekje konden krijgen. Toen wij weer vertrokken stond er wel een rij buiten. Het is een smal restaurant en is gezellig knus. De bediening is vriendelijk en het eten wordt snel geserveerd.

Chicken Katsu Udon Lime Orange biedt vele Koreaanse gerechten, van niet tot heel pittig! We hadden als voorgerecht Chicken Katsu, lekkere knapperige kipstukjes met een lekker sausje. Misschien wat ‘safe’ gekozen van mij maar ik dacht: met gefrituurde kip kan er niet heel veel misgaan. Omdat ik zelf niet heel erg van pittig eten houd koos ik ook voor mijn hoofdgerecht kip, met udon noedels en een niet pittige saus (Chicken Katsu Udon) - achteraf dus twee keer hetzelfde vlees, maar geen seconde spijt van gehad! De noedels waren ook heerlijk. Als je wel van pittig eten houdt dan kun je bijvoorbeeld de Pork Bulgogi proberen. Mijn vriend nam dit gerecht aangezien hij wel van pittig eten houdt en hij vondt het erg lekker!

Lime Orange heeft ons positief verrast en als we nog eens in Londen zijn gaan we hier zeker weer langs!

Heerlijk Koreaans eten!

Pimlico Thai

Pimlico Thai, zoals de naam al aangeeft, kun je vinden in de wijk Pimlico. Het restaurant is gelegen op een hoek en aan de buitenkant ziet het er heel schattig uit. Van binnen is het iets simpeler, maar alsnog wel gezellig. Wij gingen hier met vrienden met twee kinderen heen en een kinderstoel werd netjes voor hen geregeld.

Als voorgerecht had ik Poh Pia besteld, eigenlijk waren dit gewoon kleine loempia’s, erg lekker. Als hoofdgerecht at ik Pad Thai. Dit zijn roergebakken noedels met kip en een lekker sausje. Dit was een grote portie en smaakte heerlijk! Voor het eten kregen we ook nog een grote portie kroepoek met een chili sausje. Het opnemen van de bestelling en serveren duurde soms wat langer, maar de kwaliteit van het eten was heel goed! Zeker een aanrader als je zin hebt in Thais eten.

Where The Pancakes Are

Op Southwark Bridge Road vind je dit leuke pannenkoekenrestaurant! Ze serveren hartig en zoet belegde pannenkoeken. Wij gingen voor de American Pancakes! American Pancakes bij Where The Pancakes Are Toen we hier aankwamen, rond een uur of elf op zaterdagochtend, stond er een rij. We werden netjes geïnformeerd dat het ongeveer 45 minuten zou duren voordat we een tafeltje zouden hebben. Normaal ga ik nooit lang in de rij staan voor een restaurant, maar ik had zin in pannenkoeken en was toch wel heel benieuwd hoe ze smaakten, plus we hadden al een omweg gemaakt om hier te kunnen gaan eten. Dus wij wachtten…

Eenmaal aan de beurt kregen we binnen een tafeltje. Er zijn ook picknickbanken buiten maar ik had het idee dat ze die voor wat grotere groepen vrij probeerden te houden. Het restaurant serveert buttermilk pannenkoeken. Ik had er niet echt over nagedacht wat dat was, maar dat bleek karnemelk te zijn. Daardoor was de pannenkoek iets minder zoet dan ik had verwacht, maar eigenlijk toch ook wel heel lekker! De American pancakes die ik had besteld waren erg lekker; de combinatie van pannenkoek, spek en banaan beviel goed!

We konden ons eten rustig opeten en de bediening was vriendelijk. Zeker een aanrader als je trek hebt in pannenkoeken (en er vooral in het weekend even voor in de rij wilt staan)!

Blog Logo

Tracy


Published

Image

Tracy Travels

Travelling

Back to Overview