Article Image
Article Image
read

Pingyao is een stad met ongeveer 50.000 inwoners. Middenin deze stad vind je echter ook nog Pingyao Ancient Town. Dit is een traditioneel stadje omringd door een muur. Wij kwamen met de nachttrein aan op Pingyao Station en vanaf daar was het ongeveer 15 minuten lopen naar het oude stadsgedeelte.

De muur van Pingyao Ancient Town

Wij zijn hier in totaal twee dagen geweest, maar hebben de eerste dag vooral rustig aan gedaan omdat we uit de nachttrein kwamen en daar niet zo goed in geslapen hadden. Wij bezochten Pingyao Ancient Town in november, buiten het toeristenseizoen.

Verlaten straatjes, maar sommigen wel met vlaggetjes!

De eerste dag hebben we vooral in het dorpje wat rondgelopen en gegeten. Middenin het stadje staat de Gushi Tower, deze is heel gaaf om te zien.

Indrukwekkend gezicht!

De tweede dag zijn we om de muur heen gaan lopen. De muur is niet heel authentiek meer omdat hij regelmatig gerestaureerd moest worden, maar alsnog wel heel indrukwekkend. Er liep een pad om de muur heen, waardoor je een leuke wandeling om het stadje kon maken. Op verschillende punten kon je door een poort de binnenstad betreden. Op een gegeven moment kwamen we in een deel wat nog heel local voelde. Er was een jongetje op straat aan het spelen, er was geen toerist (behalve onszelf) te zien, de weg was niet mooi afgewerkt en je zag dat de binnenkant van de muur eigenlijk vooral uit zand bestaat, niet gek dus dat hij af en toe gerestaureerd moet worden!

Authentiek stukje Pingyao

Je kunt de muur ook op, hiervoor moet je een toegangsticket kopen. Normaal gesproken kun je dan ook naar de Kui Zong Tower maar helaas was dat stuk afgesloten in verband met restauratie (november 2018).

Kui Zong Tower op een afstand

Wel kon je een heel stuk over de muur wandelen en had je een goed uitzicht op de binnenstad, ik vond dit een beetje lijken op de Hutongs in Beijing. Met het ticket dat we gekocht hadden mochten we ook in allerlei andere kleine musea, zoals een oude bank en een meubel museum. Ook konden we hiermee de Confucian Temple bezoeken.

De binnenstad vanaf de muur gezien

Confucian Temple

Tip: Pingyao Station is het station dat 15 minuten lopen van Pingyao Ancient Town ligt. Pingyao Ancient City Railway Station is het station dat verder van de binnenstad ligt. Heel verwarrend, maar let hier dus goed op wanneer je vooraf kaartjes koopt voor de trein!

Pingyao Ancient Town is over het algemeen een heel leuk stadje, maar ik denk dat twee dagen wel ruim voldoende is om de meest belangrijke bezienswaardigheden te zien. Je moet er misschien wat voor omreizen, maar het is zeker een aanrader als je een stukje traditioneel China wilt bezoeken.

Fun for foodies

Cookies

In Pingyao vond je overal restaurantjes, maar er werd ook veel eten op straat verkocht. Zo had je allerlei soorten koekjes. Ik kon het niet laten om er een paar te kopen en te proeven! Vooral lekker waren de roze gekleurde koeken die heel zoet smaakten! Andere koekjes smaakten daarentegen soms heel flauw.

Sea Rocks

Dit is een Starbucks-achtig koffietentje waar ze lekkere drankjes en heerlijke cheesecake verkopen! Voor als je even toe bent aan een koffietentje dat wat meer Westers is, dan is dit een aanrader!

Heerlijke cheesecake!

Blog Logo

Tracy


Published

Image

Tracy Travels

Travelling

Back to Overview