read

Jij bent Moeke’s mooiste.

Deze week ging ik samen met een vriendin dineren bij Moeke. Zij had er al eens positieve berichten over gehoord, dus we wilden het eten daar wel eens uitproberen. Het was een dinsdagavond en we waren redelijk vroeg, maar toen we eenmaal een poos zaten zat het hele restaurant vol! Dat zie je niet altijd op een dinsdag.

Moeke is super leuk ingericht met sfeervolle verlichting en overal bordjes met leuke spreuken, zoals op de wc spiegel: ‘Jij bent Moeke’s mooiste!’ De bediening is super vriendelijk en het menu is zeer uitgebreid. Zo hadden ze naast het ‘normale’ menu ook nog een Wild Menu. Wij gingen voor drie gerechten van het normale menu… wat zaten we daarna vol!

Voorgerecht

Als voorgerecht besloten we de Flammkuchen Carpaccio te delen, en daar hadden we geen spijt van! Ten eerste was het een super lekker gerecht; de bodem was knapperig met daarop een smeuïge kaas en goede carpaccio.Ten tweede was de Flammkuchen enorm. Vooral als je van plan bent drie gangen te eten zou ik deze zeker delen met iemand, het was een hele snijplank vol.

Flammkuchen Carpaccio

Hoofdgerecht

Moeke’s burger

Als hoofdgerecht had ik Moeke’s burger. Het was een grote burger met een uitsmijter eitje erboven op wat het wat moeilijk maakte om met de hand te eten. Dat maakte de smaak echter niet minder! De frieten die erbij zaten waren lekker knapperig, dus een goed gerecht. Hierna zat ik wel al super vol, maar de toetjes zagen er zo lekker uit dat ik er daar toch ook maar een van moest proeven…

Moeke's burger

Vissalade

Het andere, iets gezondere, hoofdgerecht dat mijn vriendin nam was een grote vissalade. En Moeke was ook zeker niet zuinig met de vis. Er zaten vier soorten in (zalm, makreel, garnalen en tonijnsalade). Je kon hierbij kiezen of je er friet of brood bij wilde. Ook deden ze niet moeilijk over de vraag of er aioli bij het brood mocht in plaats van boter.

Moeke's grote vissalade

Nagerecht

Witte Chocolade

Cheesecake is één van mijn favoriete toetjes, en kies het daarom bijna altijd als het op een dessert menu staat. Dus, als nagerecht koos ik, ook op aanraden van een ober, de ‘Witte Chocolade’. Dit was een taartje (eigenlijk waren het twee kleinere taartjes) van roomkaas en witte chocolade met daarover een klein beetje bosvruchten saus. Ook had ik er slagroom bij gevraagd. Het smaakte fantastisch! De taart had een bastogne koekbodem met daarop een heerlijke laag romige maar toch stevige cheesecake. Zeker weten een aanrader!

Witte chocolade taart, een aanrader!

Gemarineerde appel

Het andere toetje was gemarineerde appel met crumble, stroopwafelijs en slagroom. Zoals je hieronder ziet werd ook dat mooi gepresenteerd. Het stroopwafelijs was heerlijk! Gemarineerde appel

Ik moet zeggen dat drie gerechten misschien toch wel heel veel was, maar vooral het voorgerecht en nagerecht vond ik het dubbel en dwars waard!

Ik zou Moeke in Delft zeker aanraden als je een gezellig avondje uit wilt, want het eten, de sfeer in het restaurant en de aardige bediening maken het een super leuke beleving.

Blog Logo

Tracy


Published

Image

Tracy Travels

Travelling

Back to Overview