Article Image
Article Image
read

Roadtrip door de Verenigde Staten: Californië, Nevada, Arizona, Colorado en Utah

Wil je super graag een mooie reis door (een deel van) Amerika maken, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Dan hoop ik dat het delen van de route die mijn vriend en ik volgden je zal helpen om jouw eigen droomreis samen te stellen!

Wij begonnen in San Francisco omdat mijn vriend daar vlakbij drie maanden stage had gelopen. Deze geweldige roadtrip plakten we eraan vast. Veel mensen nemen Los Angeles ook mee in hun route, maar omdat wij daar allebei al geweest waren hebben we die stad overgeslagen zodat we meer nationale parken konden bezoeken.

Hieronder vind je de route:

Onze roadtrip door Amerika

San Francisco

We begonnen in de buurt van San Francisco. We hebben San Francisco samen een keer bezocht maar ik ben ook een keer alleen geweest. Ik fietste over de Golden Gate bridge en samen hebben we Alcatraz bezocht. Ook heb ik over de Stanford universiteit gefietst en nam daar deel aan een gratis tour over de campus. Verder proefde ik voor het eerst de heerlijke taart van The Cheesecake Factory en gingen we naar het Stanford Theatre in Palo Alto.

Fietsen over de Golden Gate Bridge is echt een aanrader!

Yosemite

Na ongeveer anderhalve week in Sillicon Valley doorgebracht te hebben haalden we onze Escape Campervan op en zijn we op weg gegaan naar Yosemite! Na een heerlijke warme week, was het in Yosemite even wennen aan de kou. We waren er begin oktober, dus het was ‘s nachts al flink fris. In Yosemite sliepen we op de camping ‘ Crane Flat’. We hebben veel delen van het park bezocht, zoals het bekende Glacier Point, Taft Point en Tunnel View.

Onze camper! Al die kleuren, daar wordt je toch vrolijk van?! Yosemite - Tunnel View

Death Valley

Na een paar koude nachten vertrokken we naar Death Valley, waar het vooral overdag super lekker warm was (bijna te warm voor onze camper). Toen we het park inreden kwamen we als eerste de duinen tegen. Daarna gingen we bij een resort zwemmen en douchen, dit hadden we een paar dagen niet kunnen doen, dus dat was een verfrissing! Ook hebben we de Rhyolite Ghost Town, Badwater Basin en Beatty bezocht.

Death Valley

Grand Canyon

Op het vervolg van onze reis kwamen we al langs Las Vegas, maar dat hadden we deze keer nog even overgeslagen. We gingen namelijk eerst ons rondje nationale parken afmaken. De volgende stop was Grand Canyon. Onderweg hebben we eerst de Hoover Dam bezocht en de volgende dag in de Grand Canyon de 3-mile-trail gelopen. We sloten de dag af met een kampvuurtje.

Grand Canyon zonsondergang

Monument Valley

Onderweg naar Monument Valley zijn we gestopt bij de Horseshoe Bend. Monument Valley was echt super mooi! Het werd afgeraden om met een lage auto door de valley te rijden omdat er veel hobbels in de weg zaten, maar eigenwijs als we zijn hebben we dit toch gedaan, en dat was het zeker waard!

Monument Valley

Mesa Verde

Mesa Verda is een klein nationaal park waar Native Americans huizen in de rotswand hebben gebouwd. Onderweg hiernaar toe zijn we ook gestopt bij Four Corners, waar Arizona, Colorado, New Mexico en Utah samenkomen. In Mesa Verde hebben we een Pueblo Tour gedaan door Balcony House.

Mesa Verde!

Canyonlands

Dit was een soort kleinere Grand Canyon en veel minder toeristisch! Je kunt er leuk wandelen.

🤠

Arches

Arches ligt vlakbij Canyonlands, maar het is een heel ander landschap. Ze hebben er veel natuurlijke bogen, zoals de naam al suggereert.

Arches

Capitol Reef

We hadden allebei nog nooit van Capitol Reef gehoord maar we kwamen het tegen in de reisgids en ik ben zo blij dat we gegaan zijn! Het was een oase van rust, waar we heerlijk even bij konden komen van alles. Je had er Gifford House, wat als museum en winkeltje diende. Je kon hier echte American Appelpie kopen. Ook kon je leuk wandelen in de buurt van de camping.

Capitol Reef

Gifford House

Bryce

Het volgende nationale park dat we bezochten was Bryce. Hier hebben we een lange wandeling gemaakt door het dal. Het uitzicht van boven af was ook heel mooi! Bryce is net als veel andere nationale parken heel toeristisch en net buiten Bryce bevond zich Ruby’s Inn (zo’n beetje heel het stadje buiten Bryce was Ruby’s Inn) met Ebenezer’s Barn & Grill waar ze ‘s avonds een show hadden met een echt ‘Cowboy dinner’. Dit was zwaar toeristisch maar ook wel heel leuk om mee te maken!

Bryce

Zion

Het laatste nationale park dat we bezochten tijdens onze roadtrip was Zion. Toen we er binnen reden dacht ik ‘ oh, nog meer rode bergen’ en was ik nog niet heel enthousiast. Achteraf bleek het toch een van mijn favoriete nationale parken! Het is zo’n mooi park; sommige plekken lijken net nep, omdat ze zoveel op een schilderij lijken. Ook hebben we een hele gave hike naar Angel’s landing gemaakt!

Ja, dit is een foto (zonder filters) en geen schilderij!

Las Vegas!

Uiteindelijk eindigden we onze roadtrip in, jawel, Las Vegas! We verbleven er twee nachten, de eerste in Treasure Island (2884 kamers) en de tweede in het New York-New York Hotel (2024 kamers).We hebben de bekende lichtshow van het Belaggio gezien, we dwaalden door de casino’s, bekeken de hotels, aten ontbijtbuffetten in verschillende hotels en gingen naar een circus theatershow. Vooral ‘s avonds hadden we geen benul van tijd, doordat het zo druk was overal en alles open was. Het was een gave ervaring om er eens geweest te zijn!

Vegas Baby!

Als je San Francisco niet meerekent, dan hebben we deze route in ongeveer 3,5 week afgelegd. Dit was goed te doen en we konden overal minimaal 2 nachten verblijven! We reisden in oktober en meestal hebben we het goed getroffen met het weer (alleen Yosemite was mega koud ‘s nachts)! Het was een super gave reis om nooit te vergeten en ik hoop dat deze korte route beschrijving jou zal helpen bij het plannen van je eigen droomreis!

Blog Logo

Tracy


Published

Image

Tracy Travels

Travelling

Back to Overview