Article Image
Article Image
read

Leuke activiteiten in San Francisco en de Bay Area

Ben jij van plan om San Francisco en omgeving te bezoeken? Hier zijn wat tips voor wat je zeker niet moet missen.

1. Fietsen over de Golden Gate bridge

Over de Golden Gate Bridge fietsen is een echte aanrader wanneer je San Francisco bezoekt! Het geeft je zo’n andere belevenis van de brug dan alleen een foto maken aan allebei de kanten! Aan de voet van de brug (aan de kant van het centrum) zijn verschillende verhuurders waar je een fiets kunt huren. Het weer speelt wel een grote rol in hoe leuk het fietsen is. Ik was er namelijk ‘s ochtends al maar heb uren moeten wachten totdat de mist eindelijk opklaarde zodat je de brug ook echt kon zien! De brug begint redelijk hoog, dus je moet wel eerst nog een heel stuk omhoog zigzaggen. Je komt ook langs typische, gekleurde San-Francisco, huizen! Ik vond het zo gaaf om over zo’n bekende brug te kunnen fietsen! 😊)

Fietsen over de Golden Gate Bridge

Op de terugweg kwam ik ook nog langs het Palace of Fine Arts. Dit was echt een super mooie, rustige plek aan de rand van de drukke stad.

Palace of Fine Arts

2. Bezoek Alcatraz

Alcatraz is heel indrukwekkend. Het is heel raar om te bedenken dat mensen daar jaren lang hebben vastgezeten! Je kon een gratis audio tour nemen en kon bijvoorbeeld de cellen bekijken, de ‘recreatie’ plaats en de kantine. Aangezien Alcatraz een eiland is, is de enige manier om er te komen met de boot. De boten vertrekken ongeveer ieder half uur en wij hadden thuis al tickets geboekt, omdat het een druk bezochte bezienswaardigheid is. Je kunt tickets boeken via Alcatraz Cruises.

Alcatraz

3. Stanford University

De Stanford universiteit was ongeveer 15 minuten fietsen van het huis waar mijn vriend drie maanden woonde. Stanford is opgericht in 1891 en je kunt er een gratis tour volgen met een vrijwilliger, vaak een student aan de universiteit. Dit heb ik gedaan en dat was erg interessant! We mochten bijv. ook binnen kijken in de Stanford Memorial Church.

Stanford Memorial Church

Op Stanford is er verder een grote boekenwinkel waar ik me uren heb kunnen vermaken met het bekijken van alle boeken. Ook zijn er vlakbij een aantal koffie en lunch mogelijkheden zoals Starbucks.

Verder heb je er ook nog de Stanford Mall, waar je de duurste merken vind! Want ja, als je op een van de duurste plekken in Amerika woont, kun je je dat wel veroorloven… Maar ik hield het bij een lekker stukje taart (wat waarschijnlijk ook veel te duur geprijsd was…)

Pie!

Ook zijn we naar naar een football game geweest! Dit was een leuke ervaring, ook al snapten we het spel eigenlijk niet zo goed…

Stanford Cardinal football game

4. Stanford Theatre

De entree van het Stanford Theatre in Palo Alto

Wanneer je het Stanford Theatre in Palo Alto betreed is het alsof je teruggaat in de tijd. In de jaren 80’ is het gebouw, dat origineel in 1925 als theater in gebruik genomen werd, in zijn oude staat hersteld. De non-profit Stanford Theatre Foundation is de eigenaar van het gebouw, waardoor alle prijzen ook laag zijn! Kaartjes, pop-corn en drankjes zijn allemaal véél goedkoper dan bij andere, moderne bioscopen. Ze draaien er de echte classics zoals Bonnie & Clyde, die wij gezien hebben. Een leuke verrassing was dat er voor de film orgel gespeeld werd voorin het theater (deze verdween na het spelen in de grond…)!

De organist!

5. Wander!

San Francisco is nou eenmaal een wereldstad waar ook heel veel toeristen komen, dus er valt genoeg te zien! Zo hebben wij op Haight Street, waar je je weer helemaal in de hippie tijd waande, een boekenwinkel bezocht (ja ik heb iets met boekenwinkels… kan er uren rondneuzen!). Via Haight street zijn we het Golden Gate Park ingelopen waar je kunt genieten van de mooie natuur midden in de stad (en even een dutje kunt doen op een bankje 😇). Bij de pier kun je mega cruiseschepen spotten en in China Town vind je overal winkeltjes met Chinese producten. Ook moet je zeker niet de zeeleeuwen vergeten die vaak aan het eind van Pier 39 lekker liggen te zonnebaden! Ga eropuit en je komt vanzelf de leuke dingen tegen die deze stad te bieden heeft!

Cruiseschip in San Francisco

Guilty! Dit 'ijsje' kostte $7, maar soms heb je gewoon zin in een iets te groot ijsje! Oops...

The Cheesecake Factory

Tip: The Cheesecake Factory is een keten over de hele wereld, maar de eerste keer dat wij er kwamen was in Palo Alto. Als je, net als ik, te lang wilt doen over het kiezen van jouw favoriete cheesecake en er daarna heel uitgebreid van wilt genieten, dan moet je zeker bij The Cheesecake Factory zijn!🍰 (Je kunt er trouwens twee keer van genieten, want als je eerst nog iets anders eet krijg je hoogstwaarschijnlijk het grote stuk taart niet op! Vraag dan naar een doggy bag 😉).

Blog Logo

Tracy


Published

Image

Tracy Travels

Travelling

Back to Overview