Article Image
Article Image
read

Een aantal bezienswaardigheden in Yosemite die je niet kunt missen!

Camping

Yosemite National Park was het eerste park dat we bezochten tijdens onze roadtrip door het westen van Amerika. Het was begin oktober, dus vooral ‘s nachts was het erg koud! We stonden op de camping ‘Crane Flat’. Dit was een hele simpele camping met blokken met alleen wc’s en wasbakken met koud water, maar verder geen douches. Door de kou was een tripje naar de wc ‘s nachts geen pretje! De camping was heel basic, wat ik juist wel heel gaaf vond, echt even terug de natuur in.

Op de camping was het verplicht om ‘s nachts al je voedsel in een ‘food locker’ te doen. Bij Crane Flat stonden deze lockers bij iedere campingplaats. In Yosemite lopen er beren rond, en vooral ‘s nachts kunnen zij op campings op zoek gaan naar eten. Onder voedsel valt alles van eten, en ook eten in blikjes, of kruimels, tot deodorant en shampoo. Beren hebben een zeer goede neus, dus het was belangrijk dat er ‘s nachts niets in de camper bleef liggen. Als ze iets in een auto ruiken, dan kunnen ze deze gemakkelijk openbreken. De lockers hadden een speciaal berenslot, waardoor zij niet bij het eten konden.

Wij hebben gelukkig geen beren gezien of gehoord, maar ik werd alleen al nerveus van het idee dat ze kruimels in de auto zouden kunnen ruiken! 😅Daarom deed ik iedere avond extra mijn best om alles weer in de locker te leggen. Better safe than sorry! 🐻

Tuolomne Grove

Tuolomne Grove - Giant Sequoias

Wij zijn in totaal twee hele dagen in Yosemite geweest. De eerste dag gingen we eerst naar het visitor center om daar alle informatie te bekijken en hebben we even in de winkel rondgelopen. Daarna zijn we naar Tuolomne Grove gereden waar we de trail langs en door de Giant Sequoias gelopen hebben. Dit was een leuke hike en de bomen waren echt gigantisch! Heel gaaf om te zien! Er was ook een omgevallen boom die groot genoeg was om door de stam heen te kruipen.

Verder zijn we op een aantal mooie uitkijkpunten gestopt om foto’s te maken van onder andere El Capitan!

El Capitan in Yosemite

Tunnel View en Glacier Point

De tweede dag kwamen we onderweg naar Glacier Point het uitkijkpunt Tunnel View tegen (ten oosten van de Wawona Tunnel). Hier had je uitzicht op El Capitan en in de verte kon je Half Dome zien.

Tunnel View

En het het uitzicht werd bij Glacier Point alleen maar mooier! Yosemite had echt iets magisch! We hebben bij Glacier Point een hele poos van het uitzicht genoten en gingen daarna hiken bij Taft Point.

Half Dome gezien vanuit de richting van Glacier Point

Taft point

We begonnen de hike met de trail die naar Taft Point ging. Dit was niet zo’n zware hike en ook dit uitzicht was adembenemend! Zoals je op onderstaande foto ziet, sta ik met beide benen stevig op de rots (ik ben er heen geschuifeld - en snap achteraf niet hoe ik zo dichtbij de rand heb durven staan!) Zie eronder ook hoe ik me eigenlijk voelde toen ik me op dat stuk rots bevond. Wanneer je naar dit punt gaat wees dan voorzichtig! Een foto is leuk, maar je leven niet waard als je te dicht bij de rand komt. In 2018 is er een koppel in dit gebied (waarschijnlijk van hetzelfde punt) naar beneden gevallen. Dus zorg ervoor: safety first!

P.s. er is ook een punt dat wel omringd is met een hek. Dus daar kun je ook (iets veiliger) genieten van het mooie uitzicht!

Taft Point

Toch wel een beetje hoog...

Hierna zijn we een stukje over hetzelfde pad teruggelopen en toen over de trail gelopen waarbij je om Sentinel Dome heen liep. Je kunt ook op deze dome lopen maar dat hebben wij niet gedaan.

Mooi plaatje!

Yosemite was een van de groenste parken die we bezochten tijdens onze roadtrip. Je kunt er heerlijk genieten van alle uitzichten en veel van de trails zijn niet al te zwaar. Het is echt een aanrader om hier een paar dagen, of zelfs langer te verblijven! Maar als je in de herfst gaat vergeet dan niet warme kleding mee te nemen 🧣🧦🧤

De mooie uitzichten in Yosemite zijn eindeloos (en de foto momentjes dus ook)!

Blog Logo

Tracy


Published

Image

Tracy Travels

Travelling

Back to Overview