Article Image
Article Image
read

Death Valley - niks kan ook mooi zijn!

De volgende stop op onze roadtrip, na Yosemite, was Death Valley! De vlaktes waren eindeloos, de sterrenhemels helder en de warmte (niet te warm omdat het oktober was) zeer welkom na het verkleumen in Yosemite! 😄

Welcome to Nevada!

Camping

Wanneer je na het visitor center Death Valley inrijdt heb je het cliché plaatje: uitgestrekte vlaktes, of te wel ‘ niks’. Af en toe zie je een andere auto en natuurlijk moesten we even een foto maken, zie hieronder! Wie wist dat zoveel ‘niks’ zo indrukwekkend was!

Death Valley

Toen we dichterbij de ‘bewoonde wereld’ kwamen, moesten we eerst bij het Stovepipe Wells Ranger Station onze Annual America the Beautiful pas laten zien. Vlak daarna kwamen we langs de Mesquite Flat Sand Dunes. Hier zijn we even snel gestopt om een foto te maken maar we hebben er verder niet rondgelopen.

We verbleven op de Furnace Creek camping. Deze zat naast een resort, en aangezien we inmiddels drie dagen niet gedoucht hadden, maakten we goed gebruik van het zwembad en de douche die daarbij zat! Dit kostte een paar dollar en je kon de pasjes voor het hek ophalen bij de receptie.

Zonsondergang bij het resort

Rhyolite

Onderweg naar Rhyolite De volgende dag gingen we eerst naar Rhyolite, een ghost town vlakbij de camping. Dit was ooit een klein dorpje, waar nu alleen nog een vervallen schooltje, huizen en een stationsgebouw van over waren. Deze vervallen gebouwen waren verlaten, maar het leek alsof er in een ander deel van het dorp, achter de vervallen gebouwen, gewoon nog mensen woonden… maar dat ben ik maar niet uit gaan zoeken 😂

Door een kier kon je naar binnen kijken waar gewoon nog allerlei rotzooi lag

Verlaten...

Ook vond je er Tom Kelly’s bottle house. Een huis gemaakt van, jawel, flessen!

Tom Kelly's Bottle House

Beatty

Daarna zijn we naar Beatty gereden en hebben daar geluncht bij KC’s Outpost. Dit stadje wordt ook wel de Gateway to Death Valley genoemd. We hebben hier verder niet heel erg rondgekeken.

Badwater Basin

Als laatste zijn we naar Badwater Basin gereden. Dit is een enorme zoutvlakte en het laagste punt in Noord-Amerika. Je moet een stukje de zoutvlakte oplopen om een leuke foto te kunnen maken, dus zorg dat je genoeg water meeneemt (want het is heet)!

Badwater Basin

Artist’s Drive & Palette

Op de terugweg naar de camping zijn we ook nog een paar keer op de Artist’s Drive uitgestapt om het Artist’s Palette te bekijken. Dit zijn natuurlijk gekleurde bergen, heel gaaf!

Artist's Palette ‘s avonds genoten we van een mooie sterrenhemel!

Tip: Death Valley is een super mooi park, met heel veel verschillende landschappen en is zeker de moeite waard! Wij waren er begin oktober, dus de hitte viel mee. Maar alsnog moest onze camper soms flink werken om te blijven rijden. Om te voorkomen dat hij oververhit raakte zetten we de verwarming op zijn hoogst en de ramen open (zodat de hitte er ook weer uit kon). Dit werd als tip gegeven in het handbook dat bij de camper zat. Van de camper maatschappij mag je in de zomer, tot en met september niet door Death Valley rijden (te heet voor de auto), dus wij hadden net geluk!

Blog Logo

Tracy


Published

Image

Tracy Travels

Travelling

Back to Overview